Vroeger werd het HTTPS protocol enkel gebruikt voor beveiliging van websites met paswoorden en gevoelige data, maar tegenwoordig wordt HTTPS voor zowat alles op het web als standaard gebruikt.

Wat is HTTPS?

Het HTTPS protocol is een uitbreiding van het HTTP protocol wat staat voor Hyper Text Transfer Protocol. Dit is de 'oude' standaard die ervoor zorgt dat je op basis van een URL die je ingeeft een webpagina te zien krijgt, gekoppeld aan het hieraan verbonden IP-adres. Nu kunnen mensen met slechte bedoelingen je verkeer omleiden naar een andere pagina waardoor je denkt bvb op de site van de bank te zitten terwijl het niet zo is. 
Hier komt HTTPS bij te pas. De bijkomende 'S' staat voor Secure hetgeen inhoudt dat de verbinding tussen server en client beveiligd is en er aan de website een SSL certificaat is gekoppeld dat je garandeert dat je met de juiste website bent verbonden.Je kan deze site herkennen door het groene icoon in de browser of door het groene balkje in het adresvak. Dit is afhankelijk van het type certificaat.

Ter verhoging van de beveiliging leveren wij onze websites steeds af met een basis SSL certificaat.

Stoepestraat 25b,
9960 Assenede

  • Mobiel: +32 497 58 40 40
  • Email:¬†
  • Ond.nr: BE 0842 519 531
© Copyright 2018. Alle rechten voorbehouden Website Software4U